12 Şubat 2011

CAM BOYAMA ÖRNEKLERİ ( glass painting samples )



Sizlerle arkadaşlarım için yaptığım cam tabakları paylaşmak istedim bakalım nasıl bulacaksınız?Arkadaşlarımın isteği üzere tabaklarda bolca yaldız ve sim kullandım cem yılmazın dediği gibi parlak parlak kımıl kımıl oldular .

Cam tabakta peçete dekopajı ve cracle çatlatma uygulanmış çatlak araları mavi ve yaldız bayayla orantılı boyanmıştır son olarak sprey vernikle verniklenmiştir. ( tabii bunları camın arka tarafından yapıyoruz unatmayalım )


  1. Cam tabakta dekopaj desen ( decoupage )kullanıp yaldız boya ile kapanana kadar boyadım daha sonra arkasına kırmızı renk cırocodıle çatlatma uyguladım çok güzel oldu ama resimlemeyi unutmuşum sadece ön tarafının resmini yayınlıyorum arkadaşıma gidince ilk işim resimlemek:))


  1. Bu tabakta da peçete dekopajı ( napkın decoupage )ve crackle çatlatma uygulayıp çatlak aralarını yaldız renkle boyayıp doldurdum kenar kısımları yaldızlı boncuk boya ile boyayıp tabağın tamamını bordo renkle kapanana kadar boyayıp vernikledim.


  1. Bu tabağımızda da dekopaj desen ( decoupage )uygulayıp janjanlı metalik boya ile boyayıp çatlatma uyguladım ( boya çatlatma ) kenar kısımları toz simle kaplayıp tabağın tamamını koyu mor renge kapanana kadar boyadım ve vernikledim.

  1. Bu tabağımızda da peçete dekopajı (napkın decoupage ) ve kenar kısımlarda ters çatlatma uygulanmıştır.Tabağın orta kısmına peçeteyi uyguladıktan sonra yaldız boncuk boyayla tamponlayarak boyadım çatlatmayı uygulayıp yine koyu renkle kapanana kadar tamamını boyadım ve vernikledim.

CAM BOYAMAK İSTEYENLERE BİRKAÇ İPUCU

Cam tabak boyarken herzaman yaptığımız işlemleri camın arka kısmından yapmalıyız.

Kullandığımız desen peçete ise deseni yapıştırdıktan sonra mutlaka deseni taşırmadan ( tabiiki camın arkasından )beyaz yada krem renge boyamalıyız ki desen ön taraftan daha belirgin olsun.

Birde ters çatlatma camda çok zor oluyor 5-6 kere çatlatmayı uygulamak gerekiyor yinede seçim size kalmış.

Cam boyamada işlemler bitince her zaman camı son olarak koyu renge boyamalıyız ki desen ve uygulananlar belirginleşip kendini göstersin.

Dilerim cam boyamak isteyenlere yardımcı olabilmişimdir:))



10 yorum:

  1. Tabakların hepsi birbirinden güzel, arkadaşınız güle güle kullansın inşallah, ip uçları içinde teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. hepsi birbirinden şık olmuş,eline sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. çok zarif çalışmalar.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Filiz, Nestug, aksungur46 beğenilerinize teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Yine çok güzel bilgiler paylaşmışsın. Sağol... Tabaklar de pek güzel olmuş, ellerine sağlık.
    Peki cam tabağın arkasından hiç dekopaj resmi çalıştın mı? Resim peçeteden kalın olduğu için, bir sorun olur mu ki? Ya da o kot farkını yok etmenin bir yolu var mı? Sor dedin soruyorum:)

    YanıtlaSil
  6. Sevgili peri tabiiki dekopaj çalışabilirsin resimlerin alt kısmında ne çalıştığımı anlatmıştım ama kaçırmışsın heralde tavuskuşlu ve altın rengi güllü tabakta kullandım, hem dekopaj peçeteden daha avantajlı çünki arkasını tekrar boyamana gerek yok. Kot farkına gelince desenin üstünü, camı kapatmak için defalarca boyadığın için çok fazla kot farkı kalmıyor.

    YanıtlaSil
  7. Gece kuşum:) Sayfanı çok zor açtım ve çok zor yorum yaptım. Nedenini şimdi anladım, tadilat varmış:)Güzel olmuş. Güle güle kullan.
    En son peçete dekopajı okuduğum için sanki hepsi öyleymiş gibi kalmış aklımda. Yeniden, dikkatlice okudum. Merak ettiğim kot farkıydı, neyse onun da yanıtını aldım. Şimdi rahatça uyuyabilirim:) Teşekkür ederim canım:) İyi geceler.

    YanıtlaSil
  8. Yine harikalar yaratmışsın. :)

    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Meral hanım maşşallah ne marifetlisiniz, baktıkça bakasım geliyor, eh bir de ahşap boyama kursuna gidince iyice merak edip bakıyor insan. Ama ellerinize emeklerinize sağlık harika işler bunlar. Bir de anlatımınız, paylaşımınız harika, teşekkür ederiz...

    Bu arada Meral hanım ben blogunuzu izliyorum biliyordum ama aynı isimden başka bir blog daha var onu izlemeye almışım. İsimler benzer olunca aynı kişi sanmıştım kusura bakmayın ne olur. Sizi takiptediyim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Sevgili sibel hanım yorumlarınıza teşekkürler, elimden geldiğince, bildiklerimi paylaşıyorum, sizlerle bence bilgi paylaşılmazsa öğrenmenin hiçbir anlamı kalmaz.

    Kusur nedemek Sibel hanım olurmu öyle şey üzülmeyin, işaallah bundan sonra birlikte olur ve yaptığımız güzel işleri paylaşırız.

    Sevgilerle hoşçakalın.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...