13 Ağustos 2011

Yumurta kabukları İle Doku Çalışması






Ahşap kutunun üst kısmında yaldızlı rölyef paste ile sytencıl desen uygulanmıştır. Gelelim kutunun yan kısımlarına ,  yan taraflardaki doku yumurta kabuklarıyla oluşturuldu. Merak edenler için bu dokuyu sizlerle paylaşmak isterim .

YUMURTA KABUKLARI İLE DOKU OLUŞTURMA

İlk önce tahmin edeceğiniz üzere bol miktarda yumurta kabuklarına ihtiyacımız var. mutfakta kullandığımız yumurta kabuklarını iyice yıkayıp bir kaç saat çamaşırsuyu eklenmiş suda bekletip iç kısımlardaki zarı soyarak peçete üzerine serip kurutun. Uygulayacağınız zemini boyayıp zımparalayın ( yumurtalar yapıştıktan sonra tekrar boyanacağı için iyice kapanmasına gerek yok ) bölüm bölüm dekopaj tutkalı sürerek kabukları birbirini tamamlayacak şekilde aralarda boşluk kalmaksızın yapıştırıyoruz tutkal tamamen şeffaflaşınca tamamen kapatacak şekilde boyuyoruz. İsterseniz üzerine peçete yada transfer tekniği de uygulayabilirsiniz. Kursdaki hocam Zaliha hanım büyük boy tual üzerinde balerin resmini yumurta kabukları üzerinde zor transfer uygulayarak tablo çalışmıştı harika olağanüstü bir çalışma olmuştu görmenizi isterdim doğrusu.

Bu uygulamayı çok seviyorum doku gerçekten çok farklı ve güzel oluyor . Birde kabukları toplamak zor olmasa :)))

6 yorum:

  1. Kabuk mu toplatacaksın şimdi bana off! Kursa gidince, böyle değişik değişik şeyler öğreniyorsun, beni çatlatıyorsun:) Neyse ben de senden öğreniyorum örtmenim...
    Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. yumurta kabukları cidden çok hoş bir doku oluşturuyor. Ben de ekmekkutusunun üzerinde çalışmıştım ama boyamadan kullandık çok güzel oluyor insanlar şaşırıyor :D Elelrinize sağlık güzel günlerde kullanın... Ayrıca bu stencil kalıbını da çok seviyorum...

    YanıtlaSil
  3. Komşumda yumurta kabukları ile doku verilmiş uzun bir saksı vardı. Arkadaşımda yine yumurta kabuklarını bu şekilde kullanmıştı, sonuç harika olmuştu. Yine senin kutuda harika olmuş ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba! Size katılıyorum yumurta kabuğu görüntüsü cidden çok hoş oluyor.Bende teneke kahve kutularına başlamıştım,uzun zamandır yarım duruyorlar :S .. Bitirince yayınlayacağım. Ben peçete dekupajı yapacağım,çok hoş oluyor,yabancı bir blogta görmüştüm. Tekrar görüşmek dileğiyle Sevgiler!

    YanıtlaSil
  5. Serabım beğenmene sevindim.
    Eee ne yapacaksın emeksiz yemek olmazmış. Umuyorum sen bununda altından kalkarsın boşuna adın marifetli peri değil...

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Nurcan, Sibel ve mirays beğenmenize sevindim.

    Sevgili Nurcan en kısa zamanda senden de bir çalışma bekliyorum biliyorumki sen de çok güzel işler ortaya çıkarırsın.

    Mirays çalışmalarının sonucunu merak ediyorum umarım çabuk bitirirsin.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...